Antena 3 CNN Economic Biz News Business Romgaz, cercetată de Consiliul Concurenţei în privinţa vânzării de gaze către Azomureş

Romgaz, cercetată de Consiliul Concurenţei în privinţa vânzării de gaze către Azomureş

Romgaz, cercetată de Consiliul Concurenţei în privinţa vânzării de gaze către Azomureş
04 Aug 2008   •   09:34

Companie Romgaz este cercetată de către Consiliul Concurenţei, după ce pe numele său a fost formulată o plângere că ar susţine practici anticoncurenţiale în relaţiile privind vânzarea de gaze către Combinatul Chimic Azomureş din Târgu Mureş. Reprezentanţii Romgaz spun, însă, că până acum nu au primit nicio înştiinţare că s-a demarat o asemenea investigaţie.

Consiliul Concurentei investighează o posibilă Încălcare a Legii Concurenţei de către producatorul de gaze Romgaz Mediaş, în relaţia cu cei de la combinatul chimic Azomureş din Târgu Mureş.

Investigaţia a fost deschisă. după ce reprezentanţii Amonil Slobozia au depus o plângere referitoare la posibile practici anticoncurenţiale în relaţiile privind vânzarea-cumpărarea de gaze dintre cele două părţi.Reprezentanţii Romgaz susţin, însă, că nu au primit o notificare în acest sens.

Romgaz este cel mai important producător de gaze naturale din România, având o cotă de furnizare pe piaţa internă de gaze de 41%.

Anul trecut, producţia companiei, deţinută de stat, a fost de peste cinci miliarde de metri cubi.

Combinatul chimic Azomureş a fost privatizat în 1998, fiind controlat în prezent de o firmă înregistrată în Luxemburg, care deţine 56% din acţiuni.

Antena3

×
Citește mai multe din Business
» Vezi toate știrile din Business
Cele mai noi știri
Parteneri
x close