Antena 3 CNN Economic Biz News Business România, statul european cu cele mai slabe rezultate în domeniul construcţiilor

România, statul european cu cele mai slabe rezultate în domeniul construcţiilor

România, statul european cu cele mai slabe rezultate în domeniul construcţiilor
19 Apr 2010   •   13:24

România a înregistrat în februarie cel mai accentuat ritm de scădere din Uniunea Europeană (UE) a producţiei sectorului de construcţii, de 13,8%, potrivit datelor Eurostat citate de Mediafax. La nivelul Uniunii, indicatorul a pierdut 2,9%. Aceasta este a doua scădere consecutivă înregistrată de România în urma a două luni de creştere.

Din 13 state europene în raportul Eurostat, producţia sectorului de construcţii s-a diminuat în februarie, faţă de ianuarie, în şapte, s-a menţinut constantă doar în Cehia, iar în alte cinci a urcat.

Cele mai mari scăderi, neluând în calcul România, s-au înregistrat în Slovenia (9,2%) şi Spania (6%). Cele mai mari aprecieri lunare ale producţiei din construcţii au fost înregistrate în Ungaria (6%), Portugalia (1,4%) şi Germania (1%).

România se află pe a treia poziţie din Uniune şi în topul ritmului anual de scădere a producţiei din sectorul construcţiilor din februarie. Ţara noastră a înregistrat o scădere de 26,9%, după Bulgaria (30%) şi Slovenia (28,7%). La nivelul Uniunii, indicatorul a pierdut 10,2%.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România constructii
Citește mai multe din Business
» Vezi toate știrile din Business
Cele mai noi știri
Parteneri
x close