Prin urmare, în intervalul iulie-septembrie, rata locurilor de muncă vacante s-a ridicat la 3,36% în activităţile de sănătate şi asistenţă socială, de 1,64% în agricultură, silvicultură şi pescuit şi de 1,5% în administraţia publică, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
Cele mai mici valori ale ratei locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în industria extractivă (0,03%), tranzacţiile imobiliare (0,21%), respectiv activităţile de comerţ cu ridicata şi cu amănuntul (0,23%).
Funcţiile cele mai căutate de angajatori au fost cele de specialişti cu ocupaţii intelectuale şi ştiinţifice - grupa majoră 2 (1,11%) şi de tehnicieni, maiştri şi asimilaţi - grupa majoră 3 (1,05%).
Cea mai scăzută disponibilitate a locurilor de muncă sunt în rândul membrilor corpului legislativ ai executivului, înalţilor conducători din administraţia publică, conducătorilor şi funcţionarilor superiori din unităţile economico-sociale şi politice - grupa majoră 1 (0,44%) şi cea a funcţionarilor administrativi - grupa majoră 4 (0,53%).
Le nivel teritorial, regiunea cu cea mai mare rată a locurilor de muncă vacante a fost Nord-Est (1,12%), urmată de regiunea Bucureşti (1,04%). În Nord-Vest rata locurilor d emuncă vacante e de 0,48%, iar în sud-vest 0,55%.
Antena3.ro