Ceea ce ştie Isărescu, dar probabil se fereşte să spună, este că o ţintă mai ambiţioasă ar forţa poate Guvernul să vadă mai degrabă de lucrurile importante decât de frecuşurile politice.
?Cei care sunt nerăbdători în a adopta euro trebuie să înţeleagă că în zona euro va intra nu numai Bucureştiul, Timişoara sau Constanţa. Vor intra şi satele de la 80 de km de Bucureşti care au probleme structurale grave?, a spus Isărescu.
Iar cât costă infrastructura nimeni nu ştie şi nici nu este asta singura problemă. Cât de curând ne vom confrunta cu reforma sistemului de pensii şi cu cea a sistemului de sănătate. Toate cer eforturi bugetare iar noi trebuie să ne încadrăm în indicatorii de convergenţă nominală: inflaţie scăzută, dobânzi scăzute, curs de schimb faţă de euro stabil, deficit bugetar consolidat şi o datorie publică de cel mult 60% din PIB.
La cele mai multe capitole deja stăm mai bine decât ungurii sau polonezii care şi-au amânat intrarea în zona euro. Dar la altele este posibil să mai avem surprize, aşa cum şi ei au avut când s-au apucat să reconstruiască infrastructura.
Antena 3