Antena 3 CNN Economic Biz News Business RDS&RCS nu va mai lista acţiuni la bursa din Londra

RDS&RCS nu va mai lista acţiuni la bursa din Londra

RDS&RCS nu va mai lista acţiuni la bursa din Londra
06 Noi 2007   •   14:56

Compania de telecomunicaţii prin cablu RCS&RDS a decis să renunţe pentru moment la listarea certificatelor globale de depozit pe bursa de valori din Londra ca urmare a condiţiilor existente pe piaţă. Anunţul a fost făcut marţi. Conform anunţurilor anterioare, oferta de certificate globale de depozit a operatorului român, reprezentând acţiuni preferenţiale fără drept de vot, urma să cuprindă peste 74 de milioane de titluri, precum şi o opţiune de suprasubscriere de până la 4,9 milioane de titluri. Veniturile anticipate din operaţiune erau cuprinse între 390 milioane şi 540 milioane dolari, la un preţ de listare situat între 5,25 dolari şi 7,25 dolari pe unitate.

Principalul acţionar al operatorului este Cable Communications Systems din Olanda, care deţine 95,869% din acţiuni, iar restul acţiunilor sunt deţinute de 16 persoane fizice.

Listarea RCS&RDS ar fi fost a doua operaţiune de acest tip derulată de o companie din România pe Bursa din Londra, după ce în octombrie 2006 grupul farmaceutic A&D Pharma a început tranzacţionarea acţiunilor sale pe aceeaşi platformă.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close