Antena 3 CNN Economic Biz News Business Proiectul Nabucco, în pericol din cauza Turkmenistanului

Proiectul Nabucco, în pericol din cauza Turkmenistanului

Proiectul Nabucco, în pericol din cauza Turkmenistanului
25 Mar 2008   •   15:42

Viitorul proiectului Nabucco, care prevede o conductă de gaz ce ar urma să ocolească Rusia, ar putea fi în pericol, conform cotidianului turc Cumhuriyet. Comentând pe baza rezultatelor discuţiilor de luni dintre preşedintele Turkmenistanului şi lideri ai Turciei, ziarul precizează că părţile nu au reuşit să se pună de acord în privinţa livrării gazului din Turkmenistan către Turcia pentru proiectul Nabucco.

Proiectul, care se estimează că va costa între 7 şi 8 miliarde de euro, este sprijinit de SUA şi şi de UE şi este proiectată pentru a face legătura între Asia Centrală şi Europa prin Turcia, Bulgaria, România şi Austria. Construcţia este programată a începe în 2010.

Fără sprijinul Turkmenistanului, care este unul dintre cei mai mari producători de gaz din Asia, proiectul Nabucco este unul nerealist, conform ziarului turc.

Proiectul Nabucco a mai primit o lovitură în decembrie când Russia, Turkmenistanul şi Kazakhstanul au semnat o înţelegere pentru a furniza gaz statelor din Asia.

Moscova a ajuns de asemenea la înţelegeri cu Bulgaria şi Serbia la începutul acestui an în privinţa conductei South Stream, care ar urma să furnizeze Europei gaz din Asia Centrală.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close