Antena 3 CNN Economic Biz News Business Privatizarea Electroputere Craiova amânată în vederea informării Comisiei Europene

Privatizarea Electroputere Craiova amânată în vederea informării Comisiei Europene

Privatizarea Electroputere Craiova amânată în vederea informării Comisiei Europene
18 Oct 2007   •   12:23

Contractul pentru privatizarea Electroputere a fost agreat în totalitate de către firma Al Arrab Contracting Company Limited, Arabia Saudită, termenul de valabilitate a ofertei pentru compania craioveană fiind prelungit până pe 17 noiembrie, informează Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. Decizia prelungirii termenului de valabilitate a ofertei pentru Electroputere cu încă treizeci de zile a fost luată în vederea informării Comisiei Europene cu privire la această tranzacţie.

Autoritatea a informat deja Consiliul Concurenţei cu privire la forma şi conţinutul contractului, urmând ca acesta să fie transmis la Bruxelles, iar în perioada imediat următoare contractul urmează să fie semnat de ambele părţi.

În procesul de privatizare a companiei craiovene, la data limită pentru depunerea ofertelor de achiziţionare a pachetului de acţiuni deţinut de AVAS s-au înregistrat cinci oferte. La sfârşitul lunii mai, după finalizarea analizei documentelor de participare, în procesul de privatizare a Electroputere Craiova au rămas trei ofertanţi: SC A5 Invest SRL Caransebeş, SC Grup Feroviar Român SA şi Al Arrab Contracting Company Limited Arabia Saudită.

După aplicarea grilei de evaluare, care a fost adusă la cunoştinţa ofertanţilor prin dosarul de prezentare a societăţii comerciale, oferta Al Arrab Contracting Company Limited, din Regatul Arabiei Saudite a obţinut cel mai mare număr de puncte.
La Electroputere SA Craiova, AVAS deţine 78.009.632 acţiuni, reprezentând 62,82 la sută din capitalul social.

Societatea a fost fondată la data de 1 septembrie 1949 şi producea echipamente pentru domeniul energetic şi transportul feroviar. În anul 1990, s-a divizat în şapte societăţi comerciale, iar în anul 1994 acestea s-au reunit în actualul holding SC Electroputere SA Craiova. Obiectul principal de activitate este producţia de motoare, generatoare şi transformatoare electrice.
Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close