Antena 3 CNN Economic Biz News Business Privatizarea Automobile Craiova se va parafa în martie

Privatizarea Automobile Craiova se va parafa în martie

Privatizarea Automobile Craiova se va parafa în martie
05 Mar 2008   •   15:20
Premierul Călin Popescu Tăriceanu le-a transmis miniştrilor că documentele prin care se va finaliza privatizarea Automobile Craiova vor fi semnate la sfârşitul lunii martie cu cei de la Ford. Tăriceanu le-a spus miniştrilor că, în timp ce a vizitat Salonul auto de la Geneva, a avut discuţii cu reprezentanţii unor companii importante din domeniul construcţiei de automobile, care şi-au manifestat interesul de a investi în România. Aşa că, după finalizarea privatizării Automobile Craiova, România va deveni cel mai mare constructor de automobile din Europa Centrală şi de sud-est, este de părere premierul.

Marţi, deputaţii au aprobat proiectul de lege privind privatizarea Automobile Craiova. Proiectul de lege prevede aprobarea contractului de vânzare-cumpărare încheiat între AVAS, în calitate de vânzător, şi Ford Motor Company, în calitate de cumpărător, la data 12 septembrie 2007.

Ford a fost singurul ofertant în licitaţia organizată anul trecut de Guvern pentru pachetul de 73,4% dintre acţiunile Automobile Craiova deţinut de stat. Ford va intra în posesia acţiunilor după ce va plăti statului 57 de milioane de euro.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close