Antena 3 CNN Economic Biz News Business Prime pentru muncitori, ca să revină în ţară

Prime pentru muncitori, ca să revină în ţară

Prime pentru muncitori, ca să revină în ţară
06 Feb 2007   •   18:06

Autorităţile vor să atragă înapoi în ţară muncitorii din construcţii plecaţi la muncă în străinătate. Pentru acceasta, ei vor să acorde prime de instalare. Declaraţia a fost făcută de ministrul delegat pentru Lucrări Publice şi Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely.

?Sper ca săptămâna viitoare să prezentăm o notă împreună cu Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei în legătură cu aplicarea unor metode pentru a aduce înapoi forţa de muncă plecată în străinătate. Sunt metode prin care vrem să îi sensibilizăm pe cei plecaţi în străinătate, care vor ţine de pregătirea profesională, condiţii de muncă şi eventual un fel de primă de instalare?, a explicat Laszlo Borbely.

Şi societăţile de construcţii doresc să readucă muncitorii autohtoni plecaţi în Occident, în caz contrar, vor fi nevoişi să apeleze la muncitori din Ucraina, India, Pakistan şi China. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii, (ARACO), Laurenţiu Plosceanu, salariul minim brut în construcţii va creşte până la 500 de lei la sfârşitul anului, iar în 2009 va atinge 900 de lei.

Pentru a susţine creşterea sectorului, piaţa construcţiilor are nevoie de încă 170.000 de muncitori în următorii doi ani. Dacă în 1990, România avea 900.000 de constructori, la ora actuală sunt circa 330.000 de muncitori care lucrează în acest sector, potrivit Rompres.

×
Citește mai multe din Business
» Vezi toate știrile din Business
Cele mai noi știri
Parteneri
x close