Antena 3 CNN Economic Biz News Business Prima înmatriculare a fost modificată

Prima înmatriculare a fost modificată

Prima înmatriculare a fost modificată
25 Apr 2007   •   15:27

Guvernul a modificat taxa de primă înmatriculare, care a provocat atâtea controverse. Cuantumul taxei nu va ma fi stabilit în funcţie de vechimea maşinii, ci în funcţie de gradul de poluare. Guvernul a discutat modificarea taxei de primă înmatriculare. Una dintre măsurile propuse se referă şi la extinderea de la şase ani la 15 ani a limitei de vârstă pentru care se face diferenţierea între maşini. Astfel, cuantumul taxei va scădea pe măsură ce vârsta autovehiculului creşte.

Decizia Guvernului va transforma se pare România în groapa de gunoi a Europei, adică exact ce nu vroia primul ministru Călin Popescu Tăriceanu.

Aceasta pentru că taxa de primă înmatriculare pentru un autovehicul nou, cu o capacitate cilindrică de 1.400 de centimetri cubi va creşte de la 161 de euro, la 210 euro. În timp ce pentru un autovehicul cu aceeaşi capacitate cilindrică, dar vechi de 4-5 ani, taxa va scădea de la 299 de euro la 155 de euro. Va fi astfel mai rentabil să importăm o maşină second-hand.

La autovehiculele vechi de 6-7 ani, taxa de primă înmatriculare va fi cuprinsă între 2.700 şi 4.100 de euro, în funcţie de capacitatea cilindrică. Iar pentru cele vechi de 9-10 ani, vom plăti între 2.100 şi 3.250 de euro.

Pentru autovehiculele mai vechi de 15 ani taxa de primă înmatriculare va fi cuprinsă între 1.100 de euro şi 5.000 de euro. Modificările propuse de Guvern vor intra în vigoare după ce Camera Deputaţilor se va pronunţa în acest sens.

Guvernul va trimite Comisiei Europene o scrisoare în care autorităţile mulţumesc oficialilor de la Bruxelles pentru observaţiile făcute, dar şi pentru asistenţă. România doreşte să evite astfel un proces la Curtea Europeană de Justiţie.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close