Antena 3 CNN Economic Biz News Business Prigoană: Platforma Max TV a fost vândută pentru 64 milioane de euro

Prigoană: Platforma Max TV a fost vândută pentru 64 milioane de euro

Prigoană: Platforma Max TV a fost vândută pentru 64 milioane de euro
07 Aug 2007   •   15:42

Platforma Max TV, la care Prigoană avea 10% din acţiuni, a fost vândută cu 64 milioane euro. Cumpărătorul platformei Max Tv este American Investment group, fond de investiţii din SUA. Potrivit omului de afaceri, restul de acţiuni au aparţinut, la înfiinţarea Max TV, unui număr de 70 de proprietari de reţele de cablu din ţară. Dintre aceştia doar cinci acumulau împreună 9% din acţiuni. Tot Prigoană a spus că prin contractul de înfiinţare al Max TV, se interzicea ca un acţionar să deţină mai mult de 10% din acţiuni. El a subliniat că, în urma tranzacţiei care a avut loc în urmă cu aproximativ două luni, i-a revenit suma de 6.400.000 euro. Prigoană a mai spus că acţiunile pe care nu a reuşit să le vândă până în momentul de faţă vor trece în posesia copiilor lui, precizând totodată ca mai sunt ?vreo trei? tranzacţii pe care nu le-a finalizat.

?E bine să ştii când să te retragi, nu mă interesează să fiu cel mai bogat din cimitir şi nu intru în politică, contrar aşteptărilor?, a declarat Silviu Progoană. Max TV este produs şi marcă înregistrată a Digital Cable System. Este un sistem de recepţie a semnalului de televiziune prin satelit şi include o selecţie de programe recepţionate pe bază de abonament. ?În data de 29 martie 2007 am hotărât vinderea/cesionarea tuturor acţiunilor/părţilor sociale pe care le-am deţinut la cele 70 de societăţi comerciale, în calitate de acţionar/asociat. O parte din acţiuni au fost cesionate copiilor mei, conform gradului de moştenitor. Alte acţiuni şi părţi sociale au fost vândute unor companii?, afirma Prigoană într-un comunicat de presă transmis în luna martie.

Afaceristul Prigoană a înfiinţat postul TV de ştiri Realitatea TV, pe care l-a vândut ulterior unor firme controlate de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, precum şi TV Sport, vândut la începutul anului către Pro TV.

Mai târziu, Prigoană a înfiinţat posturile de nişă Etno TV şi Taraf TV şi a anunţat că intenţionează să lanseze canale cum ar fi Meteo TV şi Manele TV.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close