Antena 3 CNN Economic Biz News Business Preţul petrolului a crescut la un nou nivel record

Preţul petrolului a crescut la un nou nivel record

Preţul petrolului a crescut la un nou nivel record
06 Noi 2007   •   16:30

Preţul petrolului a crescut, marţi, cu peste doi dolari, la un nou nivel record de 96,44 dolari pe baril, în condiţiile în care cotaţia redusă a dolarului şi previziunile privind scăderea stocurilor de carburanţi în Statele Unite au alimentat cererea speculativă. Din cauza temerilor legate de impactul negativ pe care piaţa creditelor ar putea-o avea asupra economiei americane, luni s-a înregistrat un declin al cotaţiei dolarului, acţiunilor şi preţurilor la bursele de mărfuri, iar preţul petrolului a scăzut cu doi dolari pe baril.

Marţi dimineaţă însă euro a ajuns la o nouă valoare record faţă de dolar, pe pieţele europene tranzacţionându-se cu 1,4531 dolari, pentru ca apoi să scadă la 1,4520 dolari, valoare mai mare decât cea consemnată la New York la închiderea de luni seara.

Creşterea euro a fost influenţată şi de faptul că, săptămâna trecută, sistemul Băncilor Centrale ale Statelor Unite ale Americii (Federal Reserve - Fed) a redus, cu un sfert de punct procentual, la 4,5 la sută, rata dobânzii de referinţă.

Dolarul are în continuare de suferit de pe urma crizei creditelor ipotecare de risc ridicat din SUA. Pe de altă parte, euro a fost impulsionat de estimările conform cărora Banca Centrală Europeană, al cărei Consiliu se întruneşte joi, ar putea încheia campania graduală de majorare a ratei dobânzii de referinţă, în timp ce lira sterlină a avut de câştigat din estimările legate de o probabilă menţinere a ratei dobânzii din partea Bank of England.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close