Antena 3 CNN Economic Biz News Business Preţul barilului de petrol ar putea ajunge la 100 de dolari

Preţul barilului de petrol ar putea ajunge la 100 de dolari

Preţul barilului de petrol ar putea ajunge la 100 de dolari
12 Aug 2007   •   18:17

Criza energetică ar putea face preţul barilului de petrol ar putea ajunge la 100 de dolari. Nu sunt estimările unui analist, ci afimaţiile preşedintelui Venezuelei, Hugo Chavez. Liderul de la Caracas a declarat, la un forum energetic regional, că de vină pentru criză e modelul american al consumului şi risipei fără limită.
Forumul energetic, desfăşurat la Caracas, a fost folosit de liderul venezuelean ca platformă politică. Hugo Chavez a promis participanţilor că va găzdui naţiunile din Caraine şi în anii care vor veni, şi a cerut liderilor di regiune să fie uniţi să să caute o independenţă mai accentuată faţă de Washington. Liderul de la Caracas a avertizat că ar trebui ca lumea să fie gata pentru petrol scump. Preţurile ţiţeiului au atins recent un record de 78,77 dolari/baril la Bursa din New York, dar vineri au coborât la 71 dolari.

Hugo Chavez a mai spus că lumea a intrat într-o criză energetică din cauza influenţei modelului american al consumului şi risipei fără limită. Venezuela, membru al Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol, se bazează încă pe SUA ca desstinaţie principală pentru exporturile sale de petrol. Chavez a încercat să diversifice statele partenere, livrând mai mult petrol în America Latină şi China. Venezuela a făcut de asemenea progrese, ajutând statele din Caraibe să îşi modernizeze şi să îşi construiască noi rafinării. Între aceste proiecte se numără cele din Cuba, Jamaica şi Republica Dominicană.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close