Antena 3 CNN Economic Biz News Business Playboy, scoasă la vânzare pentru aproape 300 de milioane de dolari

Playboy, scoasă la vânzare pentru aproape 300 de milioane de dolari

Playboy, scoasă la vânzare pentru aproape 300 de milioane de dolari
16 Noi 2009   •   14:07

Compania Playboy, publisher al celebrei reviste pentru bărbaţi cu acelaşi nume, fondată în urmă cu 56 de ani, a fost scoasă la vânzare pentru circa 300 de milioane de dolari, unul dintre potenţialii cumpărători fiind Virgin Media, informează ediţia electronică a New York Times.
În ultimul an, din cauza crizei economice şi a interesului tot mai mare al cititorilor pentru internet, tirajul şi vânzările revistei Playboy au scăzut semnificativ.

Potrivit analiştilor de pe piaţa media americană, accesul gratuit la site-uri pornografice constituie o altă cauză a scăderii vânzărilor Playboy.

Reprezentanţii companiei Playboy au anunţat că publisherul a înregistrat, în trimestrul al treilea, pierderi de 13,7 milioane de dolari, față de perioada similară a anului trecut, când pierdea doar 4,2 milioane de dolari. Aceștia au mai spus că au fost făcute importante reduceri de cheltuieli şi s-au disponibilizat 25% din angajaţi.
Acum, revista americană pentru bărbaţi are un tiraj de circa trei milioane de exemplare, față de anii '70 când avea un tiraj de circa şapte milioane de exemplare.
Trei companii sunt interesate de achiziția revistei, printre care Apollo Capital Partners şi Providence Equity Partners și Virgin Media.
Potrivit unor surse citate de New York Post, Hugh Hefner, posesorul companiei Playboy, doreşte să obţină din vânzare o sumă sufficient de mare pentru a duce în continuare un trai luxos.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Playboy criza economica
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close