Antena 3 CNN Economic Biz News Business Piaţa românească de leasing imobiliar s-a triplat în ultimul an

Piaţa românească de leasing imobiliar s-a triplat în ultimul an

Piaţa românească de leasing imobiliar s-a triplat în ultimul an
16 Apr 2008   •   13:17

Piaţa de leasing imobiliar din România a atins în 2007 suma de 461,3 milioane de euro, valoare triplă faţă de anul precedent, potrivit Asociaţiei de Leasing şi Servicii Financiare Nebancare (ALB). Dezvoltarea pieţei de imobiliare a urmat un parcurs ascendent începând cu anul 2003, când se situa la valoarea de 9,45 milioane de euro. Experţii susţin că această tendinţă se va menţine datorită potenţialului mare existent pe acest segment.

"Piaţa de leasing din România a crescut anul trecut cu mult peste nivelul european, de 16%, înregistrând un avans de 51,3%, în condiţiile în care noi estimasem o creştere de 32%. Am fost puţin mai rezervaţi, întrucât 2007 a fost primul an în care am funcţionat sub tutela băncii centrale şi se pare că a fost o noutate binevenită", a declarat secretarul general al ALB, Adriana Ahcearliu.

Principala tendinţă pe piaţa de leasing imobiliar este finanţarea construcţiei clădirilor industriale şi de birouri, acestea prezentând creşteri de 175%, respectiv 400% faţă de anul precedent. În sectorul rezidenţial creşterea înregistrată a fost mai mică decât în perioada 2005-2007, situându-se în jurul sumei de 85,82 milioane de euro.

Peste 90% dintre finanţatorii ce furnizează leasing imobiliar sunt subsidiare ale bancilor, iar majoritatea contractelor sunt încheiate pe o perioadă mai mare de 5 ani.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close