Antena 3 CNN Economic Biz News Business Petrom va livra motorină cu 2% biodiesel

Petrom va livra motorină cu 2% biodiesel

Petrom va livra motorină cu 2% biodiesel
11 Apr 2007   •   16:28

Compania Petrom va livra, începând cu luna iulie, motorină cu un conţinut de doi la sută biodiesel, în urma semnării unui contract pentru furnizarea de biodiesel cu Prio Biocombustibil, o companie a grupului portughez Martifer. Astfel, în 2007, Prio Biocombustibil va livra către Petrom o cantitate totală de circa 20.000 de tone biodiesel, urmând ca în 2008 cantitatea livrată să crească până la 50.000 de tone. Biodieselul va fi amestecat cu motorină în cele două rafinării ale Petrom şi va fi livrat pe piaţa din România începând cu luna iulie a acestui an.

'Peste opt milioane de euro sunt destinaţi investiţiilor în Arpechim şi Petrobrazi, astfel încât să putem prelua biodieselul în amestec. Vrem să asigurăm clienţilor noştri carburanţi mai puţin poluanţi, la fel de performanţi, care întrunesc toate normele de calitate şi mediu ale Uniunii Europene' a afirmat Jeffrey Rinker, membru al Comitetului Executiv al Petrom, responsabil cu activitatea de rafinare.

Prio Biocombustibil este primul producător autohton de biodiesel şi beneficiază de experienţa grupului Martifer care operează o unitate de producere a biodieselului în Portugalia. Prio Biocombustibil va inaugura unitatea de producere a biodieselului la Lehliu Gară, în prima jumătate a acestui an.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close