Antena 3 CNN Economic Biz News Business PepsiCo intră în forţă pe piaţa "băuturilor uşoare" din Rusia

PepsiCo intră în forţă pe piaţa "băuturilor uşoare" din Rusia

PepsiCo intră în forţă pe piaţa "băuturilor uşoare" din Rusia
13 Aug 2007   •   14:57

PepsiCo intră pe piaţa din Rusia, cumpărând cel mai mare producător de sucuri de fructe al ţării, Lebedianskii, cu o sumă de aproximativ două miliarde de dolari. Grupul american de băuturi şi snacks pregăteşte achiziţia a 76,13 % din grupul rus, tranzacţie evaluată a fi cea mai mare de pe piaţa sucurilor de fructe şi din sectorul alimentar al Rusiei.

Cele două grupuri au ajuns la un acord care se estimează a fi anunţat în septembrie - octombrie, tranzacţia urmând să fie semnată la sfârşitul anului. O parte de 23,7 la sută din compania rusă este tranzacţionată la Bursa rusă. PepsiCo, a doua companie mondială a băuturilor nealcoolice, după Coca Cola, controlează aproximativ a cincea parte din piaţa rusă a "băuturilor uşoare" şi a treia parte din vânzările de chips.

Pe de altă parte, grupul PepsiCo deţine doar doi la sută din piaţa sucurilor de fructe cu marca sa, Tropicana. Coca Cola deţine peste a cincea parte din piaţa rusă a sucurilor de fructe de la achiziţia, în anul 2005, a producătorului local Multon cu 530 milioane dolari.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close