Antena 3 CNN Economic Biz News Business Patronul de la Sidex Galaţi va cumpăra un combinat şi în Bulgaria

Patronul de la Sidex Galaţi va cumpăra un combinat şi în Bulgaria

Patronul de la Sidex Galaţi va cumpăra un combinat şi în Bulgaria
17 Iun 2008   •   13:31

Conducera combinatului siderurgic bulgar Kremikovtsi doreşte iniţierea procedurilor de faliment, pentru ca activele sale să treacă în posesia unei alte companii. Aceste proceduri ar permite păstrarea activelor şi a producţiei. Directorii de la Kremikovtsi au anunţat că firma care doreşte să preia combinatul este ArcelorMittal, compania deţinută de magnatul indian Lakshmi Mittal, fratele mai mare al actualului preşedinte de la Kremikovtsi, Pramod Mittal.

Şi omul de afaceri ucrainean Konstantin Zhevago a fost interesat de cumpărarea combinatului, însă nu a făcut o ofertă, potrivit site-ului de ştiri news.bg. În schimb oferta ArcelorMittal a fost prezentată atât la Kremikovtsi, cât şi unor reprezentanţi ai guvernului bulgar. Reprezentanţii ArcelorMittal s-au întâlnit cu ministrul Economiei şi Energiei din Bulgaria, Petar Dimitrov, pentru a discuta posibilitatea efectuării tranzacţiei.

Lakshmi Narayan Mittal, multimiliardarul indian de cetăţenie britanică, se află pe locul cinci în topul Forbes, averea sa ridicându-se la 32 miliarde de dolari. În 2006, Mittal a fost numit ?Omul Anului? de prestigioasa publicaţie ?Financial Times?, iar în mai 2007 a apărut în topul celor mai influente 100 de personalităţi ale lumii, alcătuit de ?Time?. Compania sa, ArcelorMittal deţine în România combinatul Sidex de la Galaţi, unde în ultimele luni au avut loc mai multe proteste ale muncitorilor nemulţumiţi de oferta salarială.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close