Antena 3 CNN Economic Biz News Business Părul româncelor ajunge... extensii pentru vedete

Părul româncelor ajunge... extensii pentru vedete

Părul româncelor ajunge... extensii pentru vedete
24 Mar 2007   •   16:18

Doi peruchieri din Republica Moldova practică, în acest final de săptămână, într-un salon de coafură din Bacău, o îndeletnicire uitată în România: negoţul cu păr. În genţi compartimentate, ei adună cosiţele brune, blonde, roşcate, cărunte, mai lungi, mai scurte, mătăsoase sau aspre ca o coamă de roib, la care băcăuancele renunţă de cele mai multe ori pentru că au ?nevoie urgentă de bani?. Clientele preferate sunt femei trecute de prima tinereţe, ba chiar aflate la a treia vârstă, care îşi vând cozile tăiate în tinereţe şi păstrate în bune condiţii. ?Tinerele nu prea au păr bun de cumpărat?, afirmă negustorii moldoveni, argumentând că, ?deşi acestea au şuviţe lungi, fie atunci când îl tund cer să fie tăiate în scări aşa încât nu se pot folosi, fie îl au degradat din cauza chimicalelor folosite la spălatul sau vopsitul părului?.

?Româncele nu mai au podoaba capilară a bunicelor sau străbunicelor lor?, susţin cei doi negustori, care spun că în trecut ?părul era spălat cu săpun de casă, clătit cu apă de ploaie, iar dacă se dorea schimbarea nuanţei se foloseau ceaiuri din plante?. Modul de trai şi hrana, susţin la rândul lor specialiştii, este reflectat şi de aspectul, consistenţa şi calitatea părului. Pentru că ?un păr vopsit nu face la fel ca unul natural?, ei sunt foarte atenţi la cel propus pentru vânzare de puţinele femei tinere care trec pragul salonului de coafură, dispuse să renunţe la podoaba capilară răspunzând anunţurilor făcute prin mica publicitate cu privire la achiziţionarea unui asemenea produs.

Un kilogram de păr de cea mai bună calitate este cumpărat cu 150 de lei. Podoaba capilară achiziţionată va ajunge în Republica Moldova, unde meşteri peruchieri vor realiza produse ce sunt vândute la preţuri mari în magazine din întreaga lume. Cea mai mare parte a părului cumpărat de moldoveni se va transforma în extensii de păr şi peruci pentru frumoasele vedete cu fiţe din showbiz, care nici nu bănuiesc, probabil, că accesoriile pe care dau sume mari de bani nu sunt altceva decât podoaba capilară a unei tinere din veacul trecut, păstrată o viaţă într-o cutie cu amintiri şi vândută pe o pâine şi o cutie de medicamente de o româncă ajunsă în sărăcie.

Rompres

×
Parteneri
x close