Bucharest Arena este firma care a cumpărat Palatul Ştirbey-Buftea şi a fost înfiinţată anul trecut în septembrie. Printre acţionari se numără senatorul PSD Ion Moraru, fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului pe vremea Cabinetului Năstase, Dan Cociş, de asemenea, fost demnitar la SGG în aceeaşi perioadă şi Valerian Mareş, directorul Fundaţiei Art Productions.
Planul de investiţii pentru următorii doi-trei ani, de circa 9 milioane de euro, prevede reabilitarea, restaurarea şi amenajarea parcului şi a Palatului Ştirbey, urmând ca la finalul lucrărilor domeniul să fie redeschis publicului, inclusiv sub formă de muzeu. Noii proprietari intenţionează ca la parterul palatului să deschidă un restaurant de cinci stele, iar la etaj să amenajeze un număr limitat de spaţii de cazare în regim exclusivist, destinate VIP-urilor şi altor ocazii speciale.
Pe de altă parte vor fi construite pe domeniu noi clădiri pentru organizarea de simpozioane, conferinţe şi expoziţii. Domeniul Ştirbey a fost retrocedat moştenitorilor familiei prinţului Ştirbey, prin decizie a Curţii Europene a Drepturior Omului. Peste două treimi din domeniul public care aparţinea Primăriei Buftea, printre care şi Palatul Ştirbey, au trecut în proprietatea moştenitorilor, iar palatul a fost închis.
Construit în anul 1864, în stil neogotic, Palatul din Buftea a aparţinut lui Alexandru Ştirbey, fiul domnitorului Barbu Ştirbey. După 1895, proprietar al moşiei a devenit fiul său, Barbu Ştirbey, care a amenajat acolo o fermă. După 1950, palatul a fost amenajat pentru protocol, iar după 1990 transformat în hotel, parcul fiind deschis pentru public.
Antena 3