Antena 3 CNN Economic Biz News Business Oriflame ar putea construi o fabrică de cosmetice în România

Oriflame ar putea construi o fabrică de cosmetice în România

Oriflame ar putea construi o fabrică de cosmetice în România
18 Sep 2007   •   13:52

Compania suedeză Oriflame ar putea construi o fabrică de produse cosmetice în România, decizia privind realizarea proiectului urmând să fie luată în următoarele şase luni, a declarat marţi directorul general al Oriflame România, Monica Tatoiu. “Ne batem pentru fabrică cu Ungaria, Ucraina şi Cehia. Principalele criterii în luarea deciziei vor fi preţul terenului, costul cu forţa de muncă, stabilitatea legislativă, precum şi rapiditatea cu care se obţin autorizaţiile de construcţie. Fabrica va produce şi va exporta în statele Uniunii Europene”, a adăugat Tatoiu. Valoarea investiţiei va fi foarte mare, fabrica care ar putea fi construită în România urmând să fie similară cu cea din Polonia.

“În Polonia, investiţia pentru realizarea fabricii a fost de două-trei miliarde euro. Din portofoliul de 650 produse, în Polonia se produce jumătate, iar în România ar urma să fie realizat un sfert din toată gama de cosmetice Oriflame”, a mai spus Tatoiu.

În luna mai din 2005, oficialul Oriflame declara că producătorul suedez intenţiona să investească între 35 şi 50 de milioane de euro pentru construirea unei fabrici în România, dar a preferat în cele din urmă Rusia din cauza taxelor şi impozitelor mari de pe piaţa românească.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close