Antena 3 CNN Economic Biz News Business Oferta "de vară" de la bănci: Creditul de vacanţă

Oferta "de vară" de la bănci: Creditul de vacanţă

Oferta "de vară" de la bănci: Creditul de vacanţă
15 Mai 2008   •   20:10

Vine vara şi băncile îi ademenesc pe români cu tot felul de oferte. Astfel, cei care îşi doresc un concediu peste mări şi ţări dar nu au suficienţi bani, pot contracta un credit de vacanţă. Cele mai multe bănci merg pe ideea: "vrei să te distrezi, plăteşte!". Numai că nimeni nu vă spune că o astfel de distracţie poate costa mai mult decât face.

Pentru un împrumut maxim de cinci mii de euro, dobânda este de până la 21 la sută pe an. De asemenea, este nevoie de un avans de 10 -15 la sută şi mai multe acte, iar perioada de rambursare e mai scurtă decât în cazul creditelor de nevoi personale. Avantajul acestui tip de credit este acela că băncile nu percep comisioane pentru rambursarea anticipată ca în cazul celorlalte tipuri de împrumuturi.

O altă ofertă care vă poate păcăli este cea a cardului de credit, care este uşor de utilizat, dar dobânda poate ajunge şi la 25 la sută pe an. Cea mai bună variantă pentru a face rost de bani de vacanţă pare a fi tot un împrumut de la bancă. La 10 mii de euro, dobânda variază între 12 şi 21 la sută pe an, în funcţie de bancă.

"Am făcut un credit pentru nevoi personale pentru că este mai avantajos şi nu trebuie justificat. Din aceşti bani mi-am luat maşină, iar cu diferenţa o să merg în vacanţă în Viena", declară una dintre persoanele care au contractat un credit.



Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close