Antena 3 CNN Economic Biz News Business Nokia se pregăteşte să îşi transfere producţia în România

Nokia se pregăteşte să îşi transfere producţia în România

Nokia se pregăteşte să îşi transfere producţia în România
15 Ian 2008   •   13:12

Producătorul număul unu de telefoane mobile din lume, Nokia, intenţionează să desfiinţeze fabrica din Bochum, Germania, până la jumătatea anului. 2.300 de angajaţi vor fi disponibilizaţi, producţia fiind transferată către regiunile cu costuri mai reduse, în special România. "Transferăm producţia la fabricile existente, în principal la cea din România, care va deveni operaţională în primul trimestru", a declarat Arja Suominen, purtătorul de cuvânt al companiei.

Nokia a anunţat, în martie 2007, că va înfiinţa o unitate de producţie de telefoane mobile în România, investiţia fiind estimată la 60 de milioane de euro. Compania finlandeză va angaja, până la sfârşitul anului, o mie de persoane la fabrica din comuna Jucu, judeţul Cluj, dublând personalul faţă de estimările iniţiale.

Nokia a început angajările pentru deschiderea fabricii, care va avea loc la 11 februarie, a afirmat Don. Până la sfârşitul anului 2008 fabrica Nokia din România va avea 1000 de angjaţi, numărul lor urmând să ajungă la 3.500 de persoane în momentul în care fabrica va funcţiona la capacitatea maximă.

Nokia derulează cea mai mare parte a activităţii de producţie de telefoane mobile în ţările unde costurile de producţie sunt mai scăzute, precum Ungaria, România, China şi India.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close