Antena 3 CNN Economic Biz News Business Noile norme de creditare BNR au fost publicate în Monitorul Oficial

Noile norme de creditare BNR au fost publicate în Monitorul Oficial

Noile norme de creditare BNR au fost publicate în Monitorul Oficial
23 Aug 2008   •   09:58

Noile norme BNR privind creditarea au fost publicate vineri în Monitorul Oficial. Potrivit regulamentului, băncile vor acorda credite în funcţie de veniturile declarate la Fisc. Vechile condiţii de creditare mai sunt valabile până la începutul lunii octombrie. Potrivit noilor condiţii de creditare, vom putea lua mai mulţi bani de la bancă în cazul în care optăm pentru un credit în lei şi mai puţini dacă optăm pentru un credit în valută.

Potrivit noului regulament, băncile vor calcula gradul de îndatorare la creditele acordate populaţiei pe baza unor venituri cu cel mult 20% peste cele declarate la Fisc în anul anterior şi nu doar în funcţie de adeverinţa de salariu sau alte documente, cum este în prezent.

De asemenea, s-a decis schimbarea denumirii de test de stres, pentru ca băncile să nu îşi sperie şi mai tare clienţii. Vechile condiţii de creditare mai sunt valabile până la începutul lunii octombrie. În cel mult 45 de zile de la publicarea regulamentului în Monitorul Oficial, băncile trebuie să-l transmită pentru avizare Băncii Naţionale.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close