Antena 3 CNN Economic Biz News Business Moscova avertizează SUA că ar putea găsi alţi furnizori de carne de pasăre

Moscova avertizează SUA că ar putea găsi alţi furnizori de carne de pasăre

Moscova avertizează SUA că ar putea găsi alţi furnizori de carne de pasăre
15 Ian 2010   •   11:47

Premierul rus Vladimir Putin a avertizat SUA că Rusia ar putea să găsească alţi furnizori de carne de pasăre dacă firmele americane nu îndeplinesc cerinţele sanitare ale ţării.

"Din păcate nu vedem pregătire pentru respectarea standardelor ruseşti din partea unor parteneri comerciali, în primul rând din SUA," declara Putin la o conferinţă despre piaţa aviară din Rusia.
"Dacă unii din furnizorii noştri externi nu doresc sau nu pot să respecte cerinţele noastre sanitare, vom folosi alte surse de livrare" .
La 1 ianuarie au intrat în vigoare în Rusia reguli mai stricte pentru procesarea cărnii de pasări, ce restricţionează folosirea clorinei şi conţinutul de apă. Companiile americane folosesc în mod tradiţional clorina în procesarea cărnii de pasăre.
Premierul rus şi-a exprimat speranţa că Rusia va fi autosuficientă în acoperirea cererii pe acest sector în maxim patru ani, amintind că anul trecut, Rusia a importat 25% din necesar, faţă de 40 la sută în 2007.
Putin mai amintea că actuala cotă a Rusiei din SUA este cea mai mare, cu 600.000 de tone anual.
Vicepremierul Viktor Zubkov preciza că producători europeni, sud americani şi din Orientul Mijlociu ar putea umple golul lăsat de SUA.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close