Antena 3 CNN Economic Biz News Business Moody's: România trebuie să facă faţă creşterii creditului şi a deficitului de cont curent

Moody's: România trebuie să facă faţă creşterii creditului şi a deficitului de cont curent

Moody's: România trebuie să facă faţă creşterii creditului şi a deficitului de cont curent
01 Mai 2008   •   19:58

Economia românească trebuie să facă faţă unor noi provocări. O spune agenţia de rating Moody's Investors Service, care arată în cel mai recent raport al său că deficitul extern tot mai mare al ţării noastre expune la anumite riscuri stabilitatea macroeconomică. Printre punctele vulnerabile se află şi creşterea rapidă a creditului şi a deficitului de cont curent. Toate acestea, cumulate cu criza financiară globală, pot duce la apariţia unui şoc extern în următoarele 12-18 luni.

Calificativele României în ceea ce priveşte împrumuturile în valută şi pentru obligaţiunile guvernamentale sunt scăzute, faţă de cele ale statelor membre UE, însă guvernul şi sistemul bancar pot face faţă unui şoc economic moderat, la acest nivel al ratingurilor, mai spun specialiştii agenţiei Moody's.

Cu toate astea, ratingurile continuă să reflecte o îmbunătăţire semnificativă la nivel economic şi instituţional, fiind ancorate în reformele prin care ţara a trecut de la intrarea în Uniunea Europeană. România rămâne însă la un ritm modest de dezvoltare economică faţă de ţările din vestul Europei, se mai arată în raport.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close