Antena 3 CNN Economic Biz News Business Miniştrii Economiei şi Mediului, vor cere CE soluţionarea problemei taxei auto

Miniştrii Economiei şi Mediului, vor cere CE soluţionarea problemei taxei auto

Miniştrii Economiei şi Mediului, vor cere CE soluţionarea problemei taxei auto
19 Noi 2007   •   14:05

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat luni că va pleca săptămâna viitoare la Bruxelles, împreună cu ministrul Mediului, Attila Korodi, pentru a cere "politicos" oficialilor Comisiei Europene urgentarea găsirii unor soluţii legate de aplicarea taxei auto în România. Vosganian a arătat că, până în prezent, ministerul Economiei şi Finanţelor nu a primit nici un document oficial cu girul Comisiei Europene, fiind vorba doar o corespondenţă purtată de reprezentanţii României cu experţii CE. Reprezentanţii autorităţilor române şi cei ai Direcţiei Taxe a Comisiei Europene au avut, la 8 noiembrie, o nouă serie de consultării tehnice pe tema taxei auto, iar CE a insitat ca România să dea dreptul plătitorilor taxei auto să o conteste. Autorităţile române au promis că vor analiza varianta realizării unui catalog privind valorile de piaţă a maşinilor, în funcţie de factori precum marca şi rulajul, pentru stabilirea scalei de depreciere.

Experţii comunitari susţin că procedura de infrigement (încălcarea reglementărilor comunitare), iniţiată de Comisie în luna martie, poate să fie suspendată numai dacă România va transmite un proiect de modificare a taxei în conformitate cu prevederile comunitare, precum şi un calendar de adoptare.

Printre observaţiile formulate la acea dată de Comisei figurau şi faptul că legislaţia românească privind taxa auto nu ţine seama de deprecierea reală a maşinilor second-hand provenite din alte state UE, iar impozitarea discriminatorie nu poate fi justificată de considerente ecologice.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close