Antena 3 CNN Economic Biz News Business Microsoft a amânat decizia în cazul preluării Yahoo

Microsoft a amânat decizia în cazul preluării Yahoo

Microsoft a amânat decizia în cazul preluării Yahoo
01 Mai 2008   •   14:59

Şedinţa de miercuri a consiliului director de la Microsoft s-a sfârşit fără a se ajunge la vreo decizie în ceea ce priveşte preluarea Yahoo, relatează Wall Street Journal. Microsoft a impus şi un termen limită până la care Yahoo poate accepta oferta făcută de gigantul american de componente soft. 26 aprilie este ultima strigare pentru Yahoo. Dacă Microsoft va cumpăra Yahoo, aceasta va fi ce amai mare achiziţie din istoria companiei. Nici Yahoo nu ar fi dezavantajat, ci ar ajunge să fie susţinut în lupta contra rivalului Google, lider pe piaţa browser-elor.

Microsoft, care urmează să ia o hotărâre în ceea ce priveşte tranzacţia, până la sfârşitul acestei săptămâni, are trei variante.

O primă opţiune a fost cea a preluării ostile, înlocuind unul câte unul directorii Yahoo cu oameni de încredere ai Microsoft.

Ar putea de asemenea să renunţe la afacere. Analiştii nu iau în calcul această variantă, întrucât ar fi una nefavorabilă amandurora. Dacă Microsoft îşi va retrage oferta, acţiunile Yahoo vor scădea considerabil. De când Microsoft s-a arătat interesat să preia Yahoo, cotaţia acţiunilor la bursă a crescut de la 19.18 dolari la 27,41.

Ultima variantă presupune ca Microsoft să mărească oferta, de la 31 de dolari pe acţiune, până la 33 de dolari pe acţiune. Totuşi, acţionarii Yahoo speră la o majorare de la 35 la 37 de dolari pe acţiune.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close