Antena 3 CNN Economic Biz News Business Mercedes Benz, în tratative cu guvernul României pentru a construi o fabrică în Timiş

Mercedes Benz, în tratative cu guvernul României pentru a construi o fabrică în Timiş

Mercedes Benz, în tratative cu guvernul României pentru a construi o fabrică în Timiş
20 Mai 2008   •   15:46

Mercedes Benz, prima divizie a grupului german Daimler, se află în tratative cu guvernul României pentru construirea unei fabrici în Timiş, anunţă autorităţile locale, potrivit Reuters. ?În două sau trei săptămâni, vom şti cu siguraţă unde va fi amplasată fabrica?, a declarat Marius Popovici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, pentru Reuters.

Presa română spune că Daimler este interesat să deschidă o uzină în Cluj, unde deja s-a instalat grupul finlandez Nokia. Marţi, ziarele îl citau pe Ovidiu Silaghi, ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, spunând că grupul german ar fi ales Timişul. Purtătorul de cuvânt, însă, nu avrut să confirme.

"Consorţiul german a discutat cu mai marii din guvern pentru a construi o fabrică în zonă?, a declarat Popoviciu. Acesta a mai spus că uzina va fi amplasată, cel mai probabil la graniţa României cu Serbia şi Ungaria.

Şeful executivului de la Dalmer, Dieter Zetsche, a declarat, pentru un ziar german că grupul va lua o decizie în cel de-al doilea trimestru al anului 2008, privind construirea unei uzine Mercedes, cel mai probabil în Europa de Est.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close