Antena 3 CNN Economic Biz News Business Locuinţele din Bucureşti, mai scumpe ca în Berlin

Locuinţele din Bucureşti, mai scumpe ca în Berlin

Locuinţele din Bucureşti, mai scumpe ca în Berlin
27 Aug 2007   •   18:09

Preţurile apartamentelor româneşti nu dau semne de stagnare. La opt luni de la integrarea României în Uniunea Europeană, locuinţele sunt cu 10-15% mai scumpe. Creşterea nu se va opri aici, explică analiştii, pentru că oferta continuă să fie depăşită de cerere. Cu o piaţă imobiliară ?efervescentă?, s-a ajuns şi la situaţii în care apartamentele din Bucureşti costă mai mult decât cele din Berlin.

Spre exemplu, o locuinţă de 43 mp în zona Boxhagener, situată la patru kilometri de centrul oraşului, se vinde cu 58.000 de euro. Asta în timp ce în zona semicentrală a Bucureştiului, în cartierul Floreasca, 45 mp se vând cu 115.000 euro. Un calcul simplu arată că la Berlin metrul pătrat construit costă aproximativ 1.300 de euro, iar la Bucureşti, 2.500 de euro. Preturi mai mici decat in Bucuresti sunt si in alte parti ale Berlinului.

Bucureştiul concurează direct pe segmentul locuinţelor scumpe cu Madridul, oraş în care românii au o comunitate bine reprezentată. Preţuri precum cele practicate în cartierele periferice din capitala României sunt la Zaragoza, unde un apartament de 87 mp costă 75.000 de euro, după cum indică anunţurile imobiliare spaniole.

Citiţi articolul complet în Gardianul

×
Citește mai multe din Business
» Vezi toate știrile din Business
Cele mai noi știri
Parteneri
x close