Antena 3 CNN Economic Biz News Business Kazahstan. Demitere la nivel înalt după achiziţionarea Rompetrol

Kazahstan. Demitere la nivel înalt după achiziţionarea Rompetrol

Kazahstan. Demitere la nivel înalt după achiziţionarea Rompetrol
28 Aug 2007   •   16:41

Preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev, l-a demis marţi pe ginerele său, Timur Kulibayev, din funcţia de vicepreşedinte al grupului Samruk, din care face parte compania petrolieră KazMunayGaz, noul acţionar majoritar al Grupului Rompetrol. Anunţul a fost făcut după o zi de la numirea în postul de ministru al energiei a lui Sauat Mynbayev, preşedintele grupului Samruk. Nazarbayev l-a demis pe ginerele său fără să ofere un motiv clar şi fără să arate dacă acesta va ocupa o altă funcţie. Kulibayev este căsătorit cu una dintre fiicele lui Nazarbayev, Dinara, alături de care controlează, indirect, participaţia majoritară la cea mai mare bancă kazahă, Halyk.

Un alt ginere al preşedintelui kazah, Rakhat Aliyev, a căzut în dizgraţia preşedintelui la începutul anului. Aliyev, aflat la Viena, este acuzat de răpire, însă susţine că învinuirile care îi sunt aduse sunt motivate politic şi au legătură cu ambiţiile sale politice.

Compania petrolieră de stat KazMunayGaz din Kazahstan a cumpărat, săptămâna trecută, 75% din acţiunile Grupului Rompetrol, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Business
» Vezi toate știrile din Business
Cele mai noi știri
Parteneri
x close