Antena 3 CNN Economic Biz News Business Japonia a fost lovită, oficial, de criza financiară

Japonia a fost lovită, oficial, de criza financiară

Japonia a fost lovită, oficial, de criza financiară
31 Oct 2008   •   15:53

Reprezentanţii celor mai puternice trei instituţii financiare din Japonia au anunţat, oficial, că au fost afectate de criza financiară. Acestea au fost nevoite să reducă drastic profiturile nete prevăzute pentru anul 2008-2009, relatează AFP.
Mitsubishi UFJ Financial, care achizioţionează în prezent o parte din gigantul Morgan Stanley, a anunţat că-şi va reduce profitul anual prevăzut cu două treimi, în timp ce Mizuho Financial Group, instituţia financiară situată pe locul doi în Japonia, a anunţat că va reduce profiturile prevăzute cu peste 50%, pe fondul crizei financiare.
De asemenea, Sumitomo Mitsui, un alt gigant pe piaţa financiară japoneză, a anunţat că îşi va reduce profitul net anual la 180 miliarde yeni (1,86 miliarde de dolari), de la 480 miliarde yeni. Dacă previziunea se va adeveri, profitul companiei va scădea drastic cu 61%, comparativ cu cel de anul trecut.
Instituţiile financiare japoneze, care şi-au revenit cu doar câţiva ani în urmă dintr-o altă criză a creditelor, au folosit instabilitatea economică pe plan mondial ca pe o oportunitate de a se extinde încercând să investească în companii străine.
Banca Japoniei a anunţat, vineri, micşorarea ratei dobânzii de la 0,5% la 0,3%, aceasta fiind prima reducere de acest gen din ultimii şapte ani. Decizia vine după un lung şir de reduceri la rate pe plan mondial, aplicate pentru a controla criza financiară.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close