Antena 3 CNN Economic Biz News Business Isărescu: Politicile economice trebuie întărite

Isărescu: Politicile economice trebuie întărite

Isărescu: Politicile economice trebuie întărite
13 Noi 2007   •   14:06

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a fost marţi în comisiile de buget finanţe, pentru a participa la discuţiile privind bugetul pe 2008. Bugetul pe 2008 este construit cu prudenţă, pe un deficit relativ redus, dar Banca Centrală şi-ar dori un deficit şi mai strâns. "Principala vulnerabilitate a economiei româneşti o reprezintă deficitul extern. Ecistă un risc mare ca finanţarea acestuia, destul de facilă în ultimii ani, odată cu intrarea în NATO şi UE, să devină mai dificilă, iar în loc de o aterizare lină România să fie pusă în situaţia unei corecţii", a subliniat Isărescu în faţa parlamentarilor.

Politicile economice trebuie întărite potrivit guvernatorului BNR, iar dacă mixul de politici va fi apreciat ca necorespunzător, atunci România riscă să fie depunctată de agenţiile de rating, iar o scădere a calificativelor va accentua "sentimentul negativ" al investitorilor.

Mugur Isărescu a ţinut să le explice parlamentarilor că mesajele băncii centrale privind prudenţă în politica fiscală şi salarială nu înseamnă că se doreşte scăderea veniturilor, însă trebuie urmărit ca ritmurile de creştere pentru salarii şi consum să se încadreze sub sporul de productivitate.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close