Antena 3 CNN Economic Biz News Business Investiţiile în aur, apartamente sau terenuri, printre cele mai des întâlnite la români

Investiţiile în aur, apartamente sau terenuri, printre cele mai des întâlnite la români

Investiţiile în aur, apartamente sau terenuri, printre cele mai des întâlnite la români
Foto: masscashpro.com
15 Aug 2011   •   00:01

Incertitudinile din lumea financiară îi fac pe români să se gândească de două ori înainte să-şi investească banii. Aceştia nu vor să îşi piardă economiile, ba mai mult, caută cea mai sigură cale de a obţine profit. Investiţiile în aur, în franci sau în apartamente, sunt principalele instrumente luate în calcul, conform specialiştilor. 

Un exemplu de investiţie profitabilă este cel al apartamentelor, iar rofitul vine din chirie. Cu aceeaşi sumă, 50.000 de euro, poţi cumpăra un apartament cu 2 camere, situat semicentral. O chirie de 300 de euro lunar aduce un profit de 3600 de euro pe an, mai mult cu 600 de euro decât cea mai bună dobândă acordată de bancă pentru un depozit de aceeaşi valoare.

Altă variantă ar  fi cumpărarea unui teren. Câştigul de pe urma scumpirii terenurilor poate fi dublu faţă de cel de pe urma unui apartament, dacă previziuniile analiştilor se îndeplinesc.

Situaţia se aplică şi pentru cei care îşi transformă banii în aur. Cu 50.000 de euro se pot cumpăra acum 1250 de grame de aur. Dacă preţul creşte într-un an de la 40 la 58 de euro pe gram, aşa cum estimează specialiştii, câştigul ar fi de peste 22.000 de euro.



×
Citește mai multe din Business
» Vezi toate știrile din Business
Cele mai noi știri
Parteneri
x close