Antena 3 CNN Economic Biz News Business Investiţie românească şi americană de 7 milioane $ în BitDefender

Investiţie românească şi americană de 7 milioane $ în BitDefender

Investiţie românească şi americană de 7 milioane $ în BitDefender
06 Dec 2007   •   12:54

Un grup de investitori români şi americani au achiziţionat acţiuni BitDefender în valoare de şapte milioane de dolari. Romanian American Enterprise Fund (RAEF) şi Balkan Accession Fund (BAF) au intrat în posesia a sub 7% din acţiunile producătorului român de soluţii de securitate informatică BitDefender. "Valoarea de piaţă a BitDefender depăşeşte 100 milioane de dolari. Produsele şi tehnologia companiei, recunoscute la nivel mondial, au o poziţionare care permite extinderea cu succes la nivel mondial", au spus reprezentanţii companiei.

Fondurile obţinute vor fi investite de BitDefender în cercetare şi în extinderea pe noi pieţe, precum şi în consolidarea în ţările unde compania este deja prezentă.

"În 2008 este probabil să alegem finanţare prin credite sau atragerea de investitori, care să aducă, pe lângă fonduri, şi o reţea de parteneri şi o echipă de marketing competentă. Vrem ca în 2010 să fim între primii cinci concurenţi pe piaţa soluţiilor de securitate informatică", a declarat preşedintele companiei BitDefender.

Pe piaţa de retail a soluţiilor antivirus din Franţa, BitDefender are o cotă de 30%, iar în Spania, 10% din piaţa totală.

BitDefender a fost înfiinţată în anul 2001, în 2003 şi-a deschis filiale în Germania şi Spania şi a înregistrat vânzări către utilizatori de zece milioane de dolari, iar în 2007 s-a desprins de grupul Softwin.

Din grup mai fac parte firma de consultanţă IT Ascenta şi compania Intuitex, care produce programe educaţionale informatice.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close