Antena 3 CNN Economic Biz News Business Inflaţia a atins cel mai înalt nivel din ultimii doi ani

Inflaţia a atins cel mai înalt nivel din ultimii doi ani

Inflaţia a atins cel mai înalt nivel din ultimii doi ani
08 Apr 2008   •   18:08

Preţurile au înregistrat în luna martie cea mai mare creştere din ultimii doi ani, iar comparativ cu aceeaşi perioadă din 2007 vorbim despre o scumpire generală de aproape 8,5%. Adică cu atât am plătit mai mult pentru diverse bunuri şi servicii, fiind cel mai ridicat nivel al inflaţiei din ultimii doi ani.

Inflaţia s-a accelerat de la 8% în februrie, dar va încetini spre sfârşitul anului, potrivit mediei estimărilor analiştilor, care cred că BNR va menţine, în mai, dobânda de politică monetară la 9,5%. „Este posibil ca în luna martie să fi avut loc o accelerare a creşterii preţurilor serviciilor, ca urmare a majorării chiriilor pentru imobilele aflate în proprietatea statului, a tarifelor pentru serviciile de telefonie, pe fondul deprecierii leului, şi, posibil, a creşterii costului carburanţilor”, a declarat Melania Hăncilă, analist la BCR.

Inflaţia s-a accelerat de la minimul perioadei post-comuniste, de 3,7%, atins în martie anul trecut, alimentată de costul ridicat al alimentelor, majorarea salariilor şi consumul puternic de pe piaţa internă.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close