?La nivelul industriei alimentare sunt încadraţi, cu anumite oscilaţii legate de sezon, între 175.000 şi 190.000 de persoane. În cursul acestui an, din cauza situaţiei economice, cel puţin 10-15% dintre salariaţi vor fi disponibilizaţi?, a spus preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, citat de Cotidianul. El a explicat că vor avea loc concedieri din cauza scăderii cererii din piaţa de profil.
?Pe fondul crizei, vânzările de produse alimentare au scăzut cu circa 10-15% în luna ianuarie 2009, comparativ cu anul precedent, ceea ce duce la o reducere a producţiei şi implicit a personalului.
Principalele sectoare care sunt vizate sunt sectorul berii şi cel al băuturilor răcoritoare. De asemenea, asistăm la închideri de schimburi în industria cărnii şi a procesării laptelui?, a subliniat Dragoş Frumosu. Potrivit acestuia, circa 700-1.000 de angajaţi lucrează doar când sunt chemaţi de firmă şi li se va plăti circa 75% din salariu.
Pe de altă parte, alimentele s-ar putea scumpi în următoarea lună cu 15 procente, din cauza deprecierii leului.
Antena3.ro