Antena 3 CNN Economic Biz News Business Incertitudinile economice afectează piaţa petrolului

Incertitudinile economice afectează piaţa petrolului

Incertitudinile economice afectează piaţa petrolului
09 Sep 2007   •   16:06

Comisia Economică a Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol a organizat, la sfârşitul acestei săptămâni, o întâlnire de două zile la Viena, înaintea unei reuniunii de marţi, care va stabili volumul producţiei de petrol.

Perspectivele pieţei de profil sunt afectate de incertitudinile privind evoluţia economiei mondiale, perspectiva reducerii stocurilor de petrol, creşterea cererii şi producţia insuficientă de hidrocarburi a statelor din afară. "După analiza datelor, anticipăm reducerea stocurilor în Statele Unite şi incertitudini privind creşterea economiei mondiale, nivelul cererii, precum şi volumul producţiei statelor din afara organizaţiei", a declarat o sursă a Comisiei, citată de Mediafax.

OPEC a primit numeroase solicitări din partea statelor mari consumatoare de petrol să producă mai mult, pentru a contribui astfel la reduerea preţului. Astfel s-ar putea evita un declin accentuat al stocurilor pe timpul iernii.

În replică, preşedintele OPEC, Mohammed al-Hamli a declarat că piaţa internaţională dispune de suficient petrol, dar majorarea preţului petrolului este influenţată de capacitatea insuficientă de rafinare a acestuia.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close