Cel mai mare salariu mediu net, de 3.595 lei, s-a înregistrat, la fel ca şi până acum, în sectorul intermedierilor financiare. De creşteri salariale au avut parte şi lucrătorii din industria minieră şi industria de prelucrare a ţiţeiului, transporturi, turism, sau industria de fabricare a celulozei. În aceste sectoare majorările au fost cuprinse între 9 şi 14%.
Angajaţii din industria lemului au, la fel ca şi anul trecut, cel mai mic salariu mediu net, de 674 de lei. Câştigul salarial real a crescut cu 4,9 procente, comparativ cu luna februarie, iar indicele câştigului salarial real a înregistrat o creştere cu 116 %, faţă de luna octombrie 1990.
Judeţele cu cele mai mari salarii medii nete din ţară sunt cele care au atras cele mai multe investiţii. Peste 60% din totalul investiţiilor străine sunt concentrate în Capitală, în judeţul Ilfov, dar şi în judeţele din vestul ţării. Prin urmare, câştigul salarial mediu net lunar înregistrat în Bucureşti a fost în luna februarie de 1.557 lei, cu 37% peste media naţională, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.
Peste media de 1.134 de lei a salariului net pentru luna februarie, raportată la nivelul întregii ţări, se situează salariile medii nete din Ilfov - 1.414 lei, Cluj - 1.193 lei şi Sibiu - 1.141 lei. Acestea sunt urmate de Constanţa, cu un nivel al salariului mediu net de 1.127 lei, Gorj, Timiş şi Iaşi. Topul primelor 10 judeţe cu cele mai mari salarii medii nete este încheiat de Braşov şi Giurgiu, acolo unde salariul mediu net raportat pentru luna februarie este de 1.087 lei, respectiv de 1.083 lei.
Antena 3