Antena 3 CNN Economic Biz News Business Împrumut de 200 milioane de euro pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului

Împrumut de 200 milioane de euro pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului

Împrumut de 200 milioane de euro pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului
03 Iun 2010   •   19:15

Patriarhia se împrumută la bancă pentru a construi Catedrala Mântuirii Neamului. Împrumutul va fi de 200 de milioane de euro. Banii pentru plata ratelor vor veni de la enoriaşi, prin donaţii.

Cele 200 de milioane de euro pe care Patriarhia vrea să le împrumute ar ajunge pentru construcţia la roşu a Catedralei Mântuirii Neamului.

După ce catedrala va fi construită la roşu, abia atunci va începe plata pentru bancă şi patriarhia română se va achita în timp de 15 ani cu contribuţia de la credincioşi.

În România sunt 8 milioane de familii. Dacă numai 3 milioane ar fi creştin-ortodoxe şi ar dona pentru catedrală 10 euro pe an, în 12 luni s-ar strânge 30 de milioane de euro.


Ca lucrările să înceapă în august trebuie ales constructorul şi proiectul. Catedrala va avea o înălţine de 120 de metri şi va putea adăposti 5 mii de persoane. Patriarhia nu exclude şi un alt imprumut de 200 de milioane de euro pentru picturi şi dotări.

Antena3

×
Subiecte în articol: imprumut catedrala
Citește mai multe din Business
» Vezi toate știrile din Business
Cele mai noi știri
Parteneri
x close