Antena 3 CNN Economic Biz News Business IMM-urile pot depune dosarele de finanţare on-line

IMM-urile pot depune dosarele de finanţare on-line

IMM-urile pot depune dosarele de finanţare on-line
14 Aug 2007   •   08:16

Firmele mici şi mijlocii pot depune, începând de marţi, on-line, dosarele pentru finanţarea programelor de investiţii, modernizare sau retehnologizare. Pentru asta ministerul pentru IMM-uri are disponibil un buget de 40 de milioane de lei. Formularul de preselecţie care trebuie completat de solicitanţi va fi disponibil pe pagina de Internet a ministerului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale. Perioada de înregistrare a formularelor de preselecţie va fi de cinci zile lucrătoare începând de marţi.


După analizarea dosarelor, firmele mici şi mijlocii, declarate eligibile, vor beneficia de finanţări care nu vor depăşi echivalentul în lei a 10.000 de euro, pentru cele nou-înfiinţate şi microîntreprinderi şi echivalentul în lei a 50.000 de euro, în cazul firmelor mici şi mijlocii. Finanţarea va acoperi până la 60% din valoarea proiectului de investiţii. În plus, beneficiarii vor primi de la bănci un credit de finanţare, reprezentând minimum 25% din valoarea proiectului de investiţii.

Contribuţia proprie a întreprinzătorului trebuie să fie de minim 15% din valoarea proiectului de investiţii. Finanţarea poate acoperi doar achiziţii de maşini, utilaje, echipamente, mijloace de transport de mărfuri noi. Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii va publica astăzi pe pagina de Internet a instituţiei şi lista băncilor cu care va colabora pentru derularea programului.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close