Antena 3 CNN Economic Biz News Business Hypo Real Estate, salvată de Guvernul german în schimbul a 50 de miliarde de euro

Hypo Real Estate, salvată de Guvernul german în schimbul a 50 de miliarde de euro

Hypo Real Estate, salvată de Guvernul german în schimbul a 50 de miliarde de euro
06 Oct 2008   •   10:51

Grupul Hypo Real Estate a anunţat, luni dimineaţă, că a încheiat un acord cu Guvernul german, Banca Centrală a Germaniei, Regulatorul financiar şi reprezentanţii sectorului bancar şi de asigurări din Germania, pentru a obţine un credit în vederea salvării băncii, informează un comunicat online al companiei. Cu o zi în urmă, banca eşuase în încercarea de a obţine un ajutor de 35 de miliarde de euro.
Pe lângă banii ceruţi, Ministerul de Finanţe va acorda o sumă de 15 miliarde de euro, ?necesară în urma intensificării crizei financiare din ultima săptămână?. Guvernul german va garanta creditul cu suma de 35 de miliarde de euro.
Hypo Real Estate Group, având active de 395 de miliarde de euro şi 1.900 angajaţi şi birouri în toată Europa, Asia şi America, a achiziţionat de curând DEPFA Bank, în schimbul sumei de 7.7 miliarde de euro. În România, a acordat două mari împrumuturi pentru proiecte imobiliare: celor de la AFI Europe pentru AFI Cotroceni Park (235 milioane de euro) şi Fondului de investiţii Central European Industrial ? CEIF (220 milioane de euro).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern criza economica
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close