Antena 3 CNN Economic Biz News Business Guvernul a blocat privatizarea Antibiotice Iaşi

Guvernul a blocat privatizarea Antibiotice Iaşi

Guvernul a blocat privatizarea Antibiotice Iaşi
27 Feb 2008   •   17:52

Privatizarea Antibiotice Iaşi a intrat în stand-by. Mai exact, Guvernul a anulat miercuri hotărârea de guvern care prevede vânzarea producătorului de medicamente prin licitaţie. Decizia vine la două săptămâni după ce Comisia Europeană a transmis un avertisment clar Executivului: în cazul în care compania care cumpără Antibiotice Iaşi primeşte ajutoare de stat nenotificate, se va deschide o investigaţie în acest caz. Acestora li se adaugă şi decizia de astăzi a Comisiei Europene, care a solicitat României să recupereze 27 milioane de euro, ajutor de stat ilegal acordat companiei Ford, în cadrul privatizării Automobile Craiova.

În urmă cu două săptămâni, oficialii europeni trăgeau un semnal de alarmă în legătură cu privatizarea Antibiotice Iaşi. Comisia Europeană a transmis atunci Guvernului de la Bucureşti o scrisoare în care sublinia că ajutorul de stat în cazul unei privatizări este ilegală. În scrisoare era prevăzut şi un termen limită până la care autorităţile române trebuie să trimită informaţii privitoare la termenii privatizării, şi anume 12 martie.

Acesta este al treilea caz de care intră în atenţia Comisiei Europene, în numai o lună. În afară de privatizarea Ford, oficialii europeni au transmis avertismente şi în cazul Nokia. Potrivit unor surse comunitare, oficialii au avut în vedere chiar demararea unei proceduri de infringement împotriva României, dacă se dovedea că ţara noastră ar fi acordat ajutoare de stat companiei finlandeze.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close