Antena 3 CNN Economic Biz News Business Guvernul a aprobat garantarea împrumutului Renault

Guvernul a aprobat garantarea împrumutului Renault

Guvernul a aprobat garantarea împrumutului Renault
16 Apr 2009   •   16:26

Guvernul a aprobat un memorandum privind garantarea a 80% dintr-un împrumut în valoare de 83 de milioane de euro pe care compania Renault îl va contracta de la BEI, a declarat miercuri premierul Emil Boc.

"Am aprobat prin memorandum acordul de principiu pentru mandatul de negociere privind emiterea garanţiei guvernamentale pentru 80% din valoarea împrumutului de 83 de milioane de euro pe care Renault îl va contracta de la BEI, în vederea finanţării centrului tehnic de la Titu", a declarat Boc.

Premierul a spus că, în perioada următoare, Guvernul va acorda un pachet de garanţii guvernamentale şi pentru alte industrii strategice, prin care sunt înfiinţate locuri de muncă. "O condiţie pentru acordarea acestor garanţii este ca societatea respectivă să nu facă parte dintr-un proces de restructurare sau să nu fie într-o procedură falimentară, ca o garanţie că aceste investiţii se realizează, iar statul român doar garantează şi nu plăteşte în locul companiei ratele contractate", a spus şeful Executivului.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat la începutul lunii aprilie că Guvernul a aprobat un memorandum privind acordarea garanţiei Ford. Compania americană va contracta un împrumut de 400 de milioane de euro de la BEI, care va fi de asemenea garantat de stat în proporţie de 80%.

Potrivit OUG privind rectificarea bugetară şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, postată vineri pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor şi aprobată sâmbătă de Guvern, "limita valorică a garanţiilor de stat pentru anul 2009 se stabileşte în sumă de 6 miliarde lei (circa 1,5 miliarde de euro)". Aceeaşi OUG prevede că "acordarea garanţiilor de stat emise se va realiza pentru finanţarea proiectelor prioritare pentru economia românească, derulate de către entităţi publice şi private non-financiare, în condiţiile respectării legislaţiei privind ajutorul de stat".
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close