Antena 3 CNN Economic Biz News Business George W. Bush l-a convins pe Gordon Brown să susţină planul de ieşire din criza financiară

George W. Bush l-a convins pe Gordon Brown să susţină planul de ieşire din criza financiară

George W. Bush l-a convins pe Gordon Brown să susţină planul de ieşire din criza financiară
27 Sep 2008   •   19:27

Preşedintele american, George W. Bush, l-a convins pe premierul britanic, Gordon Brown, să-i susţină planul de ieşire din criza financiară. În plus, liderul de la Casa Albă s-a declarat încrezător că Congresul va adopta repede pachetul de măsuri. Preşedintele american, George W. Bush l-a asigurat pe premierul britanic, Gordon Brown, că planul său va salva sistemul financiar.

„Ceea ce premierul vrea să ştie este dacă planul pe care l-am făcut este destul de mare ca să facă o schimbare şi dacă va trece de Congres. I-am spus că planul este destul de mare pentru a aduce o schimbare şi că eu cred că va fi votat de Congres”, a precizat liderul de la Casa Albă.
În urma discuţiilor, premierul britanic şi-a exprimat sprijinul pentru pachetul de măsuri propus de administraţia Bush: „I-am spus preşedintelui Bush că, în faţa turbulenţelor din toată lumea, Marea Britanie susţine planul financiar. Orice ar spune acesta, este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru a ieşi din această situaţie dificilă.”

Planul propus de Bush pentru a pune capăt crizei care a cutremurat Wall Street ar costa rezerva federală 700 de miliarde de dolari. Uriaşa sumă a stârnit multe controverse printre politicieni. Planul va fi pus în aplicare numai dacă primeşte aprobarea Congresului. De altfel, preşedintele american a făcut deja apel la această instituţie pentru a adopta planul cât mai repede.

Sursa foto: voanews.com

Antena 3

×
Subiecte în articol: George Bush Gordon Brown
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close