Preşedintele a explicat că măsurile Administraţiei, pe care le-a calificat drept agresive şi îndrăzneţe, erau singura soluţie în faţa unei crize de-a dreptul extraordinare. Bush a recunoscut că va fi nevoie de timp pentru ca planul de salvare a băncilor să aibă efect, dar i-a îndemnat pe americani să aibă încredere în succesul lui.
Încrederea este departe de a fi revenit pe Wall Street, unde bursa a încheiat şedinţa de ieri în scădere, spre deosebire de marile burse din Europa. Investitorii au fost dezamăgiţi de noii indicatori economici publicaţi ieri şi mai ales de numărul noilor construcţii de locuinţe, care a scăzut, luna trecută, la cel mai redus nivel de peste 17 ani. Cursurile bursei au coborât vertiginos mai ales în ultima oră a şedinţei, marcată de o puternică instabilitate de la agravarea crizei financiare, acum trei săptămâni.
Potrivit experţilor, amplitudinea variaţiilor din finalul şedinţelor este fără precedent de la prăbuşirea burselor din 1987. Unii analişti pun în cauză programele automate de vânzare şi cumpărare a acţiunilor, iar laureatul premiului Nobel pentru economie din acest an, Paul Krugman, crede că piaţa financiară a devenit "maniaco-depresivă".
Sursa foto: voanews.com
Antena 3