Antena 3 CNN Economic Biz News Business Gazprom vrea extindere în SUA

Gazprom vrea extindere în SUA

Gazprom vrea extindere în SUA
15 Oct 2008   •   04:22

Gazprom, cea mai mare companie de gaze naturale din lume, a anunţat că reprezentanţi ai conducerii sale au vizitat statul american Alaska, unde Gazprom vrea sa obţină o participatie la un proiect de livrare de gaze naturale în SUA, prin Canada.
Oficialii Gazprom au discutat despre producţia de gaze naturale şi despre transportul şi furnizarea acestora în Alaska. Compania rusă s-a oferit să ajute Alaska să mărească livrările chiar dacă guvernatoarea Sarah Palin a avertizat asupra ridicării Rusiei, în timpul campaniei sale pentru vicepreşedinţia SUA, scrie presa rusă.
Societatea a trimis opt directori la Anchorage pentru discuţii cu departamentul local pentru resurse naturale şi şeful ConocoPhillips, Jim Mulva.
Directorul Gazprom declarase în iunie că Gazprom a abordat ConocoPhillips şi BP pentru a se alătura la proiectul Denali, menit a livra gaz din Alaska către statele unite continentale. Gazprom mai este interesată şi de proiectul rival susţinut de TransCanada.
"Gazprom a acumulat o mare experienţă în explorarea zăcămintelor de hidrocarburi şi în construcţia şi folosirea de gazoducte în mediul din Nordul Indepărtat. Experienta Gazprom va fi relevantă în concretizarea unor proiecte asemănătoare in Alaska", se arata in comunicatul companiei ruseşti.
Gigantul rus livrează acum 25% din necesarul european de gaze naturale. In noiembrie 2007, capitalizarea companiei a ajuns la 302 miliarde dolari, făcând-o, în această privinţă, a treia din lume, după ExxonMobil şi General Electric şi prima din Europa.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gazprom SUA Canada gazoduct Sarah Palin
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close