Antena 3 CNN Economic Biz News Business Gazprom intră în afacerile cu aur, în parteneriat cu o firmă din Canada

Gazprom intră în afacerile cu aur, în parteneriat cu o firmă din Canada

Gazprom intră în afacerile cu aur, în parteneriat cu o firmă din Canada
10 Apr 2008   •   15:19

Divizia bancară a distribuitorului de gaze naturale Gazprom a anunţat, joi, că va prelua controlul asupra unui depozit aurifer din estul Rusiei, în regiunea Habarovsk. Gazprombank va cumpăra 51% din acţiunile respectivă. Compania canadiană Fortress Minerals ajunsese miercuri la un acord pentru a prelua restul de 49% din proiectul Svetloye de de la compania Freeport-McMoran Exploration şi le-a oferit celor de la Gazprombank o opţiune de achiziţionare pentru pachetul majoritar, valabilă până la sfârşitul acestui an.

Fortress a anunţat de asemenea un parteneriat strategic cu Gazprombank. Cele două părţi şi-au dat acordul să „achiziţioneze împreună şi alte proiecte miniere de aur în Rusia, profitând de expertiza noastră şi de relaţiile extinse ale celor de la Gazprombank în Rusia”.

Compania Fortress Minerals, care are o valoare de piaţă de 120 de milioane de dolari, aparţine de Grupul Lundin şi acţiunile ei sunt cotate la bursa din Toronto. Cel mai de preţ lucru al companiei este licenţa pentru câmpul minier Svetloye. Fortress Minerals are totuşi şi licenţe de explorare geologică în Mongolia şi Nicaragua. De partea cealaltă, Gazprombank este una dintre cele trei bănci de top din Rusia şi se află pe locul trei între băncile din Europa centrală şi de est.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close