Deficitul bugetar şi cel de cont curent prognozate de Fondul Monetar Internaţional sunt asemănătoare estimărilor făcute de autorităţile române, adică între 1 şi 1,5 la sută din PIB. Reprezentanţii FMI sunt de părere că România trebuie să evite reevaluarea deficitului bugetar. De altfel şi ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat că va încerca să menţină deficitul sub 3% din PIB.
Investiţiile străine directe se vor apropia în acest an de şapte miliarde euro, fondurile fiind destinate atât achiziţiilor, cât şi dezvoltării de afaceri noi. În acest an, FMI nu anticipează privatizări importante. Însă încurajează privatizările din sectorul energetic, atât cele din sectorul de producţie, distribuţie, dar şi transport. Fondul apreciază că noile măsuri administrative anunţate de BNR în privinţa creditării nu vor influenţa prea mult evoluţia creditului neguvernamental.
FMI a lăudat reuşitele României legate de creşterea producţiei şi a exporturilor, de procesul de dezinflaţie, de menţinerea unei datorii externe reduse şi a unui nivel confortabil al rezervelor internaţionale, care au facilitat aderarea României la Uniunea Europeană.
Antena 3