Antena 3 CNN Economic Biz News Business Fenomenul ciudat care se întâmplă în timpul crizei economice. "Nu am mai vazut niciodată o asemenea creştere"

Fenomenul ciudat care se întâmplă în timpul crizei economice. "Nu am mai vazut niciodată o asemenea creştere"

Fenomenul ciudat care se întâmplă în timpul crizei economice. "Nu am mai vazut niciodată o asemenea creştere"
de O.P.    |    19 Mai 2014   •   08:25

Averea celor mai bogaţi 1.000 de britanici a crescut cu 15,4% faţă de anul trecut, la 518,9 miliarde de lire sterline (874 miliarde de dolari), nivel record echivalent cu o treime din Produsul Intern Brut al ţării, potrivit unui top întocmit de publicaţia Sunday Times şi citat de CNBC.

"Nu am mai văzut niciodată o astfel de creştere fenomenală a averilor precum cea a celor mai bogaţi 1.000 de britanici în ultimii 17 ani. Bogaţilor nu le-a mers niciodată mai bine ca acum" , a declarat Philip Beresford, responsabil de întocmirea listei încă din 1989.

Averea celor prezenţi în top contrastează puternic cu situaţia fianciară a britanicilor obişnuiţi, dintre care mulţi fac faţă cu greu efectelor austerităţii din ultimii ani.

Numărul miliardarilor care locuiesc în Marea Britanie a crescut la peste 100 pentru prima dată, fraţii de origine indiană Sri şi Gopi Hinduja fiind cei mai bogaţi din ţară, cu o avere însumată de 11,9 miliarde de lire.

×
Subiecte în articol: bogati
Cele mai noi știri
Parteneri
x close